Arioh

Surnadal & Stangvik Sparebank

Norsafe AS

13 plass i NM/SO
NM Det ble en noe skuffende 13-plass på Kjetil i dagens delrunde i norsk og nordisk mesterskap. Tekniske problemer med quickshifteren og bremser som fadet utover i løpet gjorde det umulig å gjøre det bedre dessverre.

Kjetil kom godt avgårde fra 11 startspor og var nr 8-9 inn mot første sving.
Men da begynnte sykkelen å fuske voldsomt og iløpet av den neste halve runden var han nede på 17. plass.

Deretter kom sykkelen seg noe og hadde bare et feilslag i nye og ne. Men nok til at det ble vanskelig å passere førerne rett foran. Ca midtveis ble det værre, og Kjetil måtte ned med hånden og vri på ledningen til quickshifteren. Tapte 5-6 sekunder bare på dette, og enda en fører kom forbi. Men det førte ihvertfall til at sykkelen gikk reint resten av løpet, og det ble en fin fight med Svenske Jan Greven mot slutten.

Men det er vel ikke tvil om at det ville vært fullt mulig med bedre rundetider og en plassering 5-6 plasser lenger oppe uten problemene..
Men i racing skal alt klaffe, og 13 plass var det det blei i dag.

Lyspunktet var at det har vært ei flott racinghelg på Våler, og at vi fikk testet ut endel dekk som er mykere enn de vi normalt bruker i endurance.
Også nyttig og moro å presse litt hardere på i et høyere tempo.